Je hebt het waarschijnlijk al gehoord, er komen nieuwe koudemiddelen certificaten. Een daarvan is het A2-koudemiddelen certificaat. In dit artikel lees je hoe je aan dit certificaat komt.
Om aan te tonen dat je veilig met brandbare koudemiddelen kunt omgaan haal je het B3 vakbekwaamheidscertificaat. Maar hoe krijg je dit certificaat? Lees er hier meer over.
Studium en Vakwijs breiden samenwerking uit in Den Bosch
Studium en Vakwijs, bekende aanbieders van technische, opleidingen, breiden hun samenwerking uit in Den Bosch. Dankzij deze samenwerking in Den Bosch vergroten we de regionale dekking van technische opleidingen in heel Nederland.
Voorbereid op de nieuwe F-gassen certificering? Dit moet je weten!
De F-gassenverordening krijgt een update en dat heeft grote gevolgen! Vanaf 2025 komen er nieuwe certificeringen en moet je elke 7 jaar hercertificeren. Wil je weten wat dit voor jou betekent?
Met slagingspercentages van 97% (!) ben je met de Bootcamp Koudetechniek nagenoeg verzekerd van je diploma. Waarom is de succesrate van deze training zo hoog?
De BRL 100 en BRL 200 zijn beide beoordelingsrichtlijnen binnen de koeltechniek en klimaatbeheersing, maar ze richten zich op verschillende aspecten van de industrie. Wat is het verschil?
Binnen de koeltechniek vindt er een verschuiving plaats naar natuurlijke koudemiddelen, maar wat zijn natuurlijke koudemiddelen precies en in welk opzicht verschillen ze van de traditionele synthetische koudemiddelen?
Hoe word je een betrouwbaar warmtepomp installateur en onderscheid je je van de rest? In dit artikel lees je welke papieren je nodig hebt om als warmtepompmonteur aan de slag te gaan.
Bij Studium ontstaan nieuwe opleidingen altijd uit het signaleren van een bepaalde behoefte. Zo ook bij Basis Elektrotechniek. Op 7 december trappen we deze gloednieuwe opleiding af. Deze week opende de inschrijving.
De zomervakantie is voor de meeste van ons achter de rug. De scholen zijn weer begonnen, en ook bij Studium gaan we vanaf september weer uitgerust van start! Een overzicht van alle opleidingen die de komende periode starten vind je hieronder.
Goed personeel vinden en behouden is lastig. Studium heeft – met ondersteuning van Wij Techniek TeamWork – een project opgezet om het tekort aan technisch personeel te helpen verkleinen. Met dit project ontvang je € 3.000,- korting op de bootcamp koudetechniek.
In deze blog hebben we het over één van de meest controversiële stoffen uit de koel- en klimaattechniek: F-gassen. Wat zijn F-gassen? Wat is het probleem met F-gassen en hoe ziet de toekomst er uit?
Wat is de terugverdientijd van een warmtepomp? Wanneer gaan we van het gas af en hoe hoog zijn de subsidies eigenlijk voor een warmtepomp? Op al deze vragen krijg je antwoord in dit artikel.
Hoe adviseer je als cv-installateur duurzame alternatieven?
Welk advies geef je een klant met de vraag: ‘Ik heb een oude ketel, moet ik nu een warmtepomp nemen of gewoon weer voor een cv-ketel gaan?’ Meer in dit artikel.
Eind september en begin oktober lagen de gasprijzen historisch hoog. Waar dat aan ligt? Veel vraag en weinig aanbod. In dit artikel lees je vijf redenen voor een hoge gasprijs.
Wat zijn de vier meest voorkomende beroepen in de installatietechniek? Hoe zien deze branches er uit en welke werkzaamheden horen daarbij? Dit en meer lees je in dit artikel.
Er is een prachtige subsidie vrij gekomen voor de technische sector. Nederland Leert Door heeft een flinke korting beschikbaar gesteld voor een breed aanbod opleidingen en trainingen.
In dit artikel leer je op een kort en bondige manier wat koeltechniek is en hoe een koelmachine werkt. Verder kom je er achter dat een warmtepomp gebruik maakt van precies dezelfde techniek.
In dit artikel lees je wat installatietechniek is, wat een installatiemonteur doet en wat het zo leuk maakt. Alles op een heldere manier en met duidelijke voorbeelden.
Wij Techniek heeft weer een mooie subsidie beschikbaar gesteld voor de Bootcamp koudetechniek. Met deze regeling declareer je maximaal €3.500,- per deelnemer.
Hoe groot is het tekort aan technisch personeel? deel 2
Ongeveer een half jaar geleden schreven we een stuk over het tekort aan technisch personeel. Hoe staat de technische sector er nu voor? Wat is de invloed van de coronacrisis geweest en hoe ziet de toekomst eruit?
Tijdens de lockdown is het onlineonderwijs enorm gestegen. Opleiders konden niet anders dan hun cursusmateriaal online beschikbaar stellen. Educatieve uitgeverijen sprongen hierop in met onlinelesmateriaal.
Al jaren is er een groot tekort aan technisch personeel maar heeft de coronacrisis daar een einde aan gemaakt? De arbeidsmarkt fluctueert gestaag mee met de conjectuur en die heeft half maart een flinke tik gekregen.
In dit interview vertelt Fanny Kuijpers over de obstakels die ze tegenkomt als vrouw in de techniek, haar ervaringen in de bootcamp en hoe we meer vrouwen in de techniek krijgen.
Hoe je meer voor elkaar krijgt met de Pomodoro Techniek
In dit artikel leggen we uit wat de techniek inhoud, laten we stap voor stap zien hoe je het toepast en geven we tips waarmee je de beste resultaten haalt.